lördag 5 januari 2013

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar


Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar


Bild på Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

Ingredienser

4 portioner
  • 2 avokado
  • 100 g färskost
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g skivat, mörkt, grovt bröd
  • 50 g sallad i blad, t ex romansallad
  • 75 g parmaskinka, eller serranoskinka
  • 2 dl groddar
  • 0,5 granatäpple, kärnorna

Gör så här 

Dela avokadorna, ta ur kärnan och lägg avokadoköttet i en skål.

Tillsätt färskost, citronsaft, salt och peppar och mosa ihop med en gaffel.
Bred ut avokadofärskosten på brödskivorna och fördela sallad, skinka och groddar på smörgåsarna.
Toppa med granatäppelkärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar