lördag 5 januari 2013

Mathavresallad

Mathavresallad med kyckling och tomat

4 portioner
  • 2 dl mathavre
  • 400 g kycklinglårfilé i bitar
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 2 msk olivolja
  • 125 g cocktailtomater i halvor (1 ask=250 g)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 180 g palsternacka i tärningar
  • 50 g rotselleri i tärningar
  • 100 g hela kalamataoliver med eller utan kärnor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk finhackad färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Vinägrett:

  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  • 30 minuter
Koka mathavren i kycklingbuljongen i cirka 7 minuter. Tillsätt palsternackan och rotsellerin i vattnet och koka ytterligare cirka 5 minuter. Slå av vattnet.
Stek kycklingbitar och bacon. Blanda kyckling och bacon med mathavren och rotfrukterna. Tillsätt cocktailtomater, oliver och kryddor. Blanda väl och servera med vinägretten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar