tisdag 27 december 2016

Förrätt till nyår

ca 4 port.

laxtartar
200 g lax
100 g gurka
75 g fänkål
1+2 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
salt

dillmajonnäs (räcker till fler men är svår att göra mindre av)
2 äggulor
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
1 ½ dl olja med neutral smak
salt

Till servering krutonger och dill

1. Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs.
2. Skala och kärna ur gurkan. Fintärna lax, gurka och fänkål.
3. Marinera laxen i 2 msk citronjuice och salt ca 2 minuter. Sila bort vätskan från laxen. Blanda samman 1 msk citronjuice med olivoljan och blanda ner grönsakerna.
4. Lägg upp laxen i 4 små skålar eller glas. Lägg på grönsakerna med citronoljan och toppa med krutonger, dillkvistar och dillmajonnäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar