söndag 19 juni 2016

Smulpaj med rabarber och hallon


Smulpaj med rabarber och hallon

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 dl mandel
1 msk fint råströsocker
125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
½ liter rabarber
4 dl hallon, frysta eller färska
½ dl fint råströsocker
1 msk potatismjöl
3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 220°. Mixa mjöl, mandel och socker, så att mandeln blir grovhackad. Lägg i smör och kör ytterligare några varv till en smulig deg. Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, hallon, socker och potatismjöl. Varva med smuldegen i en ugnsfast smord form. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde.

Hallon och rabarberpaj

Ingredienser:

  • 2 rabarberstänger
  • 300 gram hallon
  • 2 msk potatismjöl
  • 1½ msk mörkt muscovadosocker
  • 150 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl strösocker

Gör så här:

Skala och skär rabarbern i mindre bitar
Lägg den och hallon i en pajform
Strö över muskovadosocker och potatismjöl
Blanda samman smör, socker, mjöl och havregryn till en smuldeg
Häll smulorna ovanpå bären
Grädda i 200°C 15-20 minuter

torsdag 2 juni 2016

Rabarberkaka i långpanna

Vi har som sagt mycket rabarber just nu och jag tittar på recept som skulle kunna var kul att testa och hittade detta på en kaka i långpanna vilket jag tycker är praktiskt när man ska göra till många.

Här kommer receptet.

onsdag 1 juni 2016

Rabarbersaft

Vi har tre rabarberplantor - två normalstora och ett jättestor - på vår kolonilott och de ger just nu mycket skörd. Då vi inte bara kan leva på rabarberpaj (även om det är gott) har jag gjort rabarbersaft/dricka. Har använt mig av Dansukkers recep. Vid dagens omgång bytte jag ut citron mot lime och det blev friskt och gott, inte alls sött.