ca 4 port.
laxtartar
200 g lax
100 g gurka
75 g fänkål
1+2 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
salt
dillmajonnäs (räcker till fler men är svår att göra mindre av)
2 äggulor
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
1 ½ dl olja med neutral smak
salt
Till servering krutonger och dill
1. Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och
starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs.
2. Skala och kärna ur gurkan. Fintärna lax, gurka och fänkål.
3.
Marinera laxen i 2 msk citronjuice och salt ca 2 minuter. Sila bort
vätskan från laxen. Blanda samman 1 msk citronjuice med olivoljan och
blanda ner grönsakerna.
4. Lägg upp laxen i 4 små skålar eller glas.
Lägg på grönsakerna med citronoljan och toppa med krutonger,
dillkvistar och dillmajonnäs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar