måndag 12 december 2016

Tre sorters till



Dessa recept har vi provat och en personlig favorit är solskenssillen med den härliga citrussmaken

Citron sill med stjärnanis

Ingredienser
1 pkt 5-minuterssill, Abba
1 citron
1 bunt dill
1 rödlök
1 gul lök
10 kryddpepparkorn, grovt krossade
1 stjärnanis
1 tsk senapskorn

Beskrivning
1. Skär sillfiléerna i sneda bitar.
2. Skölj och skiva citronen.
3. Varva sill, citron och dill i en burk.
4. Häll på lagen från förpackningen. Låt den stå kallt några timmar eller gärna över natten.

Saffranssill

Ingredienser
1 pkt sill, Abbas 5-minuters-sill
2,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 pkt saffran
1 klyfta vitlök peppar
1 äpple

Beskrivning
Häll av lagen från sillen och skär den och äpplet i bitar.
Blanda övriga ingredienser, pressa i vitlök.
Smaka av med peppar och vänd ner sillen och äpple.


Solskenssill

Ingredienser
1 pkt 5-minuterssill, Abba
1 citron, endast skalet
1 silverlök
1 lime, endast skalet
1 vaniljstång
1 apelsin, endast skalet
3 lagerblad
6 vitpepparkorn

Beskrivning
1. Häll av lagen (men spar den till senare!) från sillen och skär den i bitar.
2. Riv skalen från citrusfrukterna.
3. Hacka silverlöken.
4. Skrapa ur vaniljstången och hacka sedan denna i bitar.
5. Varva sillbitarna, citruscesten, silverlöken och vaniljstången.
Avsluta med att hälla över den sparade lagen, sätt på lock och låt stå minst en dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar