Minibiskvier med saffran och apelsin
Till det yttre är detta
inget annat är små söta minibiskvier doppade i mörk choklad. Ta en tugga
och det guldgula innanmätet blottas – en len smörkräm med tydlig smak
av saffran och apelsin. Oemotståndliga munsbitar att duka upp på julens
gottebord!
Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.
Ingredienser
- 200 g grovt riven mandelmassa
- 1 äggvita
- 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
- 1 påse saffran (à 0,5 g)
- 250 g rumsvarmt smör
- 1 1/4 dl florsocker
- ca 200 g smält mörk choklad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa snabbt ihop grovt riven mandelmassa och äggvita med elvisp till en slät smet. Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ca 40 bottnar på en bakpapperklädd plåt.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
- Blanda apelsinjuice med saffran. Låt stå 30 minuter. Vispa smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt saffransjuicen. Fortsätt vispa till en slät kräm.
- Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en liten topp. Låt stelna i kylen ca 1 timme. Doppa biskvierna i smält mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar