söndag 18 december 2016

Minibiskvier med saffran

Minibiskvier meds saffran

Minibiskvier med saffran och apelsin


Till det yttre är detta inget annat är små söta minibiskvier doppade i mörk choklad. Ta en tugga och det guldgula innanmätet blottas – en len smörkräm med tydlig smak av saffran och apelsin. Oemotståndliga munsbitar att duka upp på julens gottebord!
Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.

Ingredienser

ca 40 små
  • 200 g grovt riven mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 påse saffran (à 0,5 g)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl florsocker
  • ca 200 g smält mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa snabbt ihop grovt riven mandelmassa och äggvita med elvisp till en slät smet. Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ca 40 bottnar på en bakpapperklädd plåt.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  4. Blanda apelsinjuice med saffran. Låt stå 30 minuter. Vispa smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt saffransjuicen. Fortsätt vispa till en slät kräm.
  5. Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en liten topp. Låt stelna i kylen ca 1 timme. Doppa biskvierna i smält mörk choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar