måndag 19 december 2016

Julig grönsakswok

Recept på julig grönsakswok



Julig grönsakswok

Julig grönsakswok

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8
6 portioner
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt  

Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar