Ingredienser
500 g vetemjöl
200 g mjölk
85 g socker
100 g smör (osaltat)
1 st ägg
10 g havssalt
20 g kardemumma
80 g SURDEG
5 g jäst (frivilligt)
Gör så här
1. Häll ut vetemjölet på en arbetsbänk.2. Gör en grop i mitten av vetemjölet och fyll den med socker, ägg och havssalt samt kardemumma och surdeg.
3. Blanda ihop röran i mitten, späd ut med mjölk, lite i taget.
4. Rör sedan ihop med mjölen, lite i taget tills du har knådat ihop en fin deg.
5. Tärna smöret och knåda in det.
6. Knåda tills degen släpper från bakbordet.
7. Låt vila under en duk i cirka 30 minuter. Dela upp degen i 10 små bollar à 50-60g.
8. Knåda de små bollar och forma så de bli runda och fina.
9. Ställ de på en plåt i en avstängd ugn i 8-10 timmar.
10. Ta ut, sätt ugnen på 200 grader och ställ in igen.
11. Grädda bollarna i 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar