Lördagens födelsedagsmiddag blev lyckad både barn och vuxna åt med god aptit.
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1 msk olivolja
- 1/2 dl polenta
- salt och peppar
Fläskfilé
- ca 500 g fläskfilé
- 1 msk smör eller margarin
- 1 tsk örter tex timjan eller basilika
Ostkräm
- 1 1/2 dl riven prästost
- 250 g kvarg (10%)
- 1/2 kruka persilja
- 1/2 huvudsallad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
- Potatis: Skiva potatisen. Blanda den med olivolja och polenta. Krydda med salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör runt då och då.
- Fläskfilé: Bryn köttet runtom i matfettet. Krydda med salt, peppar och örter.
- Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av potatisens stektid eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70°C.
- Ostkräm: Blanda osten med kvargen. Hacka persiljan och blanda ner den. Smaka av med salt och peppar.
- Servera köttet tillsammans med rostad potatis, ostkräm och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar