måndag 24 mars 2014

Födelsedagsmiddag


Lördagens födelsedagsmiddag blev lyckad både barn och vuxna åt med god aptit.

Ingredienser

Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl polenta
  • salt och peppar

Fläskfilé

  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk örter tex timjan eller basilika

Ostkräm

  • 1 1/2 dl riven prästost
  • 250 g kvarg (10%)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 huvudsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Skiva potatisen. Blanda den med olivolja och polenta. Krydda med salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör runt då och då.
  3. Fläskfilé: Bryn köttet runtom i matfettet. Krydda med salt, peppar och örter.
  4. Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av potatisens stektid eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70°C.
  5. Ostkräm: Blanda osten med kvargen. Hacka persiljan och blanda ner den. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera köttet tillsammans med rostad potatis, ostkräm och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar