1 picnicbog på drygt 1 kilo
1 finhackad gul lök
5 rivna vitlöksklyftor
1 tsk rökt paprika
2 msk chipotlepasta
0,5 msk spiskummin
0,5 msk kanel
0,5 msk rörsocker strö
0,5 dl whisky
1 burk krossade tomater
salt och svartpeppar
- Blanda lök, vitlök, kryddor, socker, whisky och krossade tomater i botten av en gjutjärnsgryta.
- Dela picnicbogen och krydda den rikligt runtom med salt och svartpeppar.
- Lägg ned picnicbogbitarna i grytan, lägg på locket, och ställ in i ugnen på 80 grader i ca 8 timmar.
- Plocka upp de färdiga köttbitarna. Drag isär dem med hjälp av gafflar, så att du får tunna köttstrimlor. Blanda detta i såsen, och låt köttet suga upp sås i grytan en stund på låg värma på spisen. Rör runt.
- Servera med tortillas, grönsaker och guacamole.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar