torsdag 2 februari 2017

Gifflar med fyllning

Hittade detta recept på Dan Sukkers hemsida, låter gott och kan säkert varieras med olika fyllning. Paprika är ingen favorit med allt är värt att testa,

Gifflar med fyllning

Utflyktsgifflar med skinka

Ingredienser

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 1/2 dl flytande margarin
1/2 dl sesamfrön
1 dl vetegroddar
2 tsk salt
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 ägg
cirka 16 dl vetemjöl
Fyllning
16 skivor rökt skinka
32 skivor ost
1 röd paprika

Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt margarin, sesamfrön, vetegroddar, salt, sirap och ägg. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Under tiden förbereds fyllningen. Skölj och ta bort kärnorna i paprikan. Skär långa bitar av paprikan. Halvera skinkskivorna. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del till en rund kaka som sporras till åtta trekanter. Lägg en ostskiva, en halv skinkskiva och en bit paprika på den breda delen av varje trekant. Rulla samman från breda änden mot spetsen. Vik varje giffel till en halvmåne. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under duk. Gifflarna går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar