Här är det perfekta och enkla tipset på små pajer. Perfekt till en buffé
eller som en enkel förrätt. Jag fyllde mina med spenat, lök och
västerbottenost
1 msk smör
1 rulle färdig smördeg (finns även glutenfritt alternativ i affären)
1 gul lök
70 g färsk bladspenat
3 ägg
0,5 dl mjölk eller grädde
75 g riven Västerbottenost
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj muffinsformen med smör.
2. Rulla ut smördegen och skär ut rundlar och tryck ut i muffinsformen.
3. Fräs löken i lite smör eller olja i en kastrull tills den blir mjuk.
tillsätt spenaten och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, västerbottenost, peppar och salt. Blanda i spenat och lök.
5. Fyll formarna upp till 3/4 med fyllning.
6. Baka mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajerna fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar