torsdag 1 juni 2017

Små pajer på smördeg

Här är det perfekta och enkla tipset på små pajer. Perfekt till en buffé eller som en enkel förrätt. Jag fyllde mina med spenat, lök och västerbottenost
1 msk smör
1 rulle färdig smördeg (finns även glutenfritt alternativ i affären)
1 gul lök
70 g färsk bladspenat
3 ägg
0,5 dl mjölk eller grädde
75 g riven Västerbottenost
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj muffinsformen med smör.

2. Rulla ut smördegen och skär ut rundlar och tryck ut i muffinsformen.

3. Fräs löken i lite smör eller olja i en kastrull tills den blir mjuk. tillsätt spenaten och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan.

4. Vispa ihop ägg, mjölk, västerbottenost, peppar och salt. Blanda i spenat och lök.

5. Fyll formarna upp till 3/4 med fyllning.

6. Baka mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajerna fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar