torsdag 4 juli 2013

Rabarberpaj med havretäcke

Havretäcke och farinsocker/råsocker sätter extra smak på rabarberpajen.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker/råsocker
  • 5 dl skivad rabarber
  • 3 dl rårörsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen och strö över rårörsockret.
Smula sedan mjölblandningen över rabarberbitarna och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar