400 gram |
1 st |
200 gram |
2,5 msk |
0,75 tsk |
1 krm |
1 tsk |
1 burk(ar) |
0,5 tsk |
0,5 msk | ||
1,5 dl | ||
1 st | ||
2 st | ||
1 dl | ||
Pajdeg | ||
150 gram | ||
3 dl | ||
3 msk |
Om man har bråttom så kan man köpa färdig pajdeg
Tillagning
1. Mät upp 3 dl av vetemjölet i en skål. Smula sönder 150 g av matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfettet i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.
4. Sätt på ugnen 225 grader.
5. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Knäck 2 ägg i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.
7. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar