tisdag 30 oktober 2012

Toscakaka i långpanna



INGREDIENSER

Ca 42 st        
6 st 
ägg
4 dl 
socker
200 gram 
smält smör
4,5 dl 
vetemjöl
toscaglasyren
150 gram 
smör
1,5 dl 
socker
2 msk 
vetemjöl
2 msk 
grädde
3 dl 
hackad och blandad nötter och mandel

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa ägg och socker pösigt till kakan. Tillsätt det avsvalnade smöret. Rör ner vetemjölet och blanda smeten försiktigt. Häll smeten i smord och bröad stor långpanna. OBS det ska ej vara bakpulver i. Grädda i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut kakan och bred toscaglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått rätt färg.
  2. Toscaglasyren: Hacka nötterna och mandeln eller kör i mixer. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Glasyren får inte koka för då sockrar den sig, utan smält den bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar