Tänkte testa att göra paj på resterna av laxen
Lax i filodeg med potatis och fetaost
För 4-6 personer.
Flera lager filodeg ersätter vanlig pajdeg i den här frasiga laxpajen.
![]() Källa: Arla Uppladdad av: Queenie |
Ingredienser
75 g svenskt smör5 ark filodeg
200 g färsk lax
150 g Apetina fetaost
3 kokta medelstora potatisar
4 soltorkade tomater
2 msk hackad färsk basilika
1 dl riven lagrad ost, t ex Svecia
Äggstanning:
3 ägg
3 dl Arla köket matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
Cocktailtomater
Svarta, smakrika oliver
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Pensla en ugnssäker form, ca 20x25 cm. Lägg på tre ark filodeg, pensla varje ark med smör och låt kanterna hänga över, de ska vikas över fyllningen sedan.
Skär laxen i små bitar. Tärna fetaost och potatis. Strimla tomaterna. Lägg allt i formen och strö över basilika och ost.
Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra och häll över fyllningen. Vik över filodegsarken och pensla med smör. Lägg på två dubbelvikta ark till, pensla med smör emellan och på ovansidan.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Täck med folie mot slutet av tillagningstiden. Låt vila ca 10 min innan servering.
Tips! Förvara filodegsarken under en fuktig duk så de inte torkar.
Smält smöret. Pensla en ugnssäker form, ca 20x25 cm. Lägg på tre ark filodeg, pensla varje ark med smör och låt kanterna hänga över, de ska vikas över fyllningen sedan.
Skär laxen i små bitar. Tärna fetaost och potatis. Strimla tomaterna. Lägg allt i formen och strö över basilika och ost.
Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra och häll över fyllningen. Vik över filodegsarken och pensla med smör. Lägg på två dubbelvikta ark till, pensla med smör emellan och på ovansidan.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Täck med folie mot slutet av tillagningstiden. Låt vila ca 10 min innan servering.
Tips! Förvara filodegsarken under en fuktig duk så de inte torkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar