måndag 8 maj 2017

Paulos citronbuljong


I förra veckans matkasse från Matkomfort var en av rätterna pasta och kyckling med Paulos (Paulo Roberto) citronbuljong. Uppskattad av nästan hela familjen.


Paulos citronbuljong
4 portioner
olivolja
1 klyfta vitlök, hackad
2,5 dl hönsbuljong
0,5 citron, tunt skivad
0,5 dl färskpressad citronsaft
1 msk kapris
1,5 msk smör
2 msk persilja, hackad (helst bladpersilja)
salt och svartpeppar

Serveras med kyckling och en färsk pasta
Gör så här
  1. Häll lite olivolja, gärna i samma stekpanna som du stekt kycklingen i, och fräs vitlöken i någon minut utan att den får färg.
  2. Häll i buljongen, tillsätt citronskivorna och låt såsen puttra under omröring tills den reducerats till ca 1,5 dl.
  3. Rör i citronsaft och kapris, sjud tills såsen tjocknat något.
  4. Rör i smöret och strö sist i persilja.
  5. Slunga pastan med såsen, spara lite att skeda över kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar