Denna sallad håller ca 2-3 veckor i kylen
Ca 10 portioner
1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)
Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg
grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en
kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över
grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer
salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan
servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar