torsdag 2 februari 2017

Citrusmarmelad med saffran

Detta recept ska jag be maken testa, han är bra på att göra marmelader och vårat förråd med hemgjord marmelad är slut.

Citrusmarmelad med saffran

25 minuter
Spännande smakmöte som förgyller helgfrukosten.
Ingredienser
1 grapefrukt
2 apelsiner
2 citroner
1 lime
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl Dansukker Syltsocker

Tvätta frukten noga och riv skal från en citron och en lime. Lägg skalet i en kastrull.
Skär bort allt skal och den vita hinnan på frukten och skär fruktköttet i små bitar.
Lägg frukten i kastrullen tillsammans med saffran, vaniljsocker och syltsocker.
Koka cirka 5 minuter och skumma väl.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar