söndag 2 oktober 2016

Äppelpaj med mandelmassa



Äppelpaj med mandelmassa


Äppelpaj med mandelmassa

Underbar äppelpaj toppad med råsocker.
  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 9
  • Svårighetsgrad Medel
8 portioner
  • 125 g smör 
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 450 g syrliga äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl råsocker

Gör så här

  1. 1 Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Värm ugnen till 200º. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret.
  2. 2 Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.


Servering

Servera ljummen eller kall, gärna med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar