
Äppelpaj med mandelmassa
Underbar äppelpaj toppad med råsocker.
- Tillagningstid 90 min
- Ingredienser 9
- Svårighetsgrad Medel
8 portioner
- 125 g smör
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl florsocker
- 1 ägg
Fyllning:
- 450 g syrliga äpplen
- 250 g mandelmassa
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl råsocker
Gör så här
-
1
Arbeta samman ingredienserna till
pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i
kylskåp ca 30 minuter. Värm ugnen till 200º. Skala eventuellt äpplena,
kärna ur och skär dem i klyftor. Riv mandelmassan grovt. Blanda
mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen. Tryck ner
äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret.
-
2
Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar