Hittade ett recept på en kaka i långpanna och då den påminner om en äppelkaka så la jag till äpplen som jag klyftade och blandade med lite socker och kanel innan jag tryckte ner dem i kakan. Den blir saftig, god och luktar väldigt gott i
ugnen.
100 gram smör/margarin, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Topping
200 gram smör/margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel
3-4 äpplen beroende på storlek som klyftas och blandas med socker och kanel efter tycke och smak
Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker vitt i en bunke. Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret.
Fördela degen jämnt på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
Fördela äppelklyftorna jämt över formen.
Blanda ingredienserna till toppingen och fördela/smula den ovanpå degen i långpannan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar