Receptet är till 8 personer, men kan lätt halveras om man bara vill laga till 4 personer.
Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul paprika
2 gula lökar
2 st vitlöksklyftor + 1 klyfta till servering.
1 burk majs
1 pkt passerade tomater (500g)
4 msk tomatpuré
5 dl valfri pasta
2 hönsbuljongtärningar
2 tsk paprikapulver
2 tsk mejram
1 tsk spiskummin
2 dl creme fraiche + extra creme fraiche att lägga i soppan vid servering.
1½ liter vatten.
salt och peppar
Bryn färsen och krydda med salt och peppar.
Lägg i paprika, lök, hackad vitlök och majsen.
Rör i tomatpuré och häll på 1½ liter vatten och tillsätt hönsbuljongtärningarna.
Låt koka upp och häll i passerade tomater. Lägg i pastan och koka tills den är klar.
Blanda 2 dl cremefraiche med en vitlöksklyfta och salt och klicka i soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar