måndag 20 januari 2014

Gulaschsoppa med bulgurgryn


4 port
2 dl Bulgur
1 st Morot
1 st Gul lök
2-3 st Vitlöksklyftor
1 st Röd paprika
1 st Gul paprika
1 st Purjolök
1½-2 liter Grönsaksbuljong
1 msk Paprikapulver
2 msk Tomatpuré

Olivolja

Salt och peppar                                                              

Ansa och skiva alla grönsaker. Fräs dem i en skvätt olja i en rejäl kastrull. Skölj bulgurgrynen och tillsätt dem i soppan. Rör ner paprikapulver och tomatpuré. Häll på 1,5 liter buljong.
Låt soppan småkoka under lock på svag värme i 30 minuter eller tills bulgurgrynen är mjuka.
Smaka av med salt och peppar, späd eventuellt med buljong.


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar