onsdag 14 augusti 2013

Mera inlagd zucchini

Inlagd zucchini

2 - 3 medelstora zucchini
2 - 3 röda knipplökar
1/2 matsked salt
1/2 färsk röd chili
färsk dill eller blommor –till exempel krasseblommor eller ringblommor
3 1/2 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger, eller hälften av varje
1/2 dl socker

Skär zucchini och lök riktigt tunt. Blanda med salt och lägg i ett durkslag. Låt stå och rinna ur i ca 2 timmar (eller över natten) , så att så mycket vätska som möjligt dras ur zucchinin. Skaka då och då..
Tryck ner zucchini och lök tillsammans med fint skuren chili och blommor i en väldiskad glasburk.
Koka upp vinäger och socker tills sockret har lösts upp. Häll vätskan över zucchinin och sätt på ett lock. Låt svalna helt innan du serverar till, till exempel grillat kött eller på en surdegstoast. Zucchinin håller sig i en vecka eller två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar