Ingredienser
5 dl | vetemjöl |
---|---|
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | salt |
2 dl | vatten, kallt |
12 st | pinnar, ca 50 cm långa |
Tillagning
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
2. Rör ner vattnet och knåda till en deg.
3. Dela upp degen i 10 delar vid grillplatsen. Rulla degen mellan händerna till långa korvar som sedan snurras runt pinnarna.
4. Baka bröden över den falnande glöden, runtom, i ca 15 minuter.
När brödet lossnar från pinnen är det färdigt. Ät bröden med en klick smör i hålet som bildats efter pinnen.
2. Rör ner vattnet och knåda till en deg.
3. Dela upp degen i 10 delar vid grillplatsen. Rulla degen mellan händerna till långa korvar som sedan snurras runt pinnarna.
4. Baka bröden över den falnande glöden, runtom, i ca 15 minuter.
När brödet lossnar från pinnen är det färdigt. Ät bröden med en klick smör i hålet som bildats efter pinnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar