fredag 13 juli 2012

Banankladdkaka


Vad göra med två övermogna bananer?

Banankladdkaka




Enkelt recept på en god kladdkaka med banansmak.
Tid: 45 minuter, varav 15 minuters jobb
8 portioner

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st mogna bananer

Serveringsförslag:

  • ev. ca 4 dl vispgrädde
  • ev. 8 portioner kardemummayoghurt

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret. Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.

Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)

Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar