lördag 5 januari 2013

Christinas frukostbröd

Christinas frukostbröd

Bild på Christinas frukostbröd

Ingredienser

20 st
  • 12 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl hackade, torkade aprikoser
  • 1 dl hackade hasselnöt
  • 2 dl havregryn eller basmüsli
  • 7,5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl eller vetemjöl till utbakning

Pensling:

  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

Ugn: 225 - 250º
2 timmar 30 minuter 

Rör ut jästen i vattnet och rör ihop alla ingredienser, helst i en köksmaskin. Arbeta degen i maskin 10 minuter eller rör ordentligt för hand med en rejäl slev. Degen ska vara kladdig. Låt degen jäsa 1 timme och 30 minuter under bakduk.
Knåda in utbakningsmjölet i degen och kavla ut till en lång, cirka 10 centimeter bred remsa, som är 1 ½ centimeter tjock. Skär cirka 20 bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Jäs bröden 30 minuter och grädda dem sedan mitt i ugnen cirka 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar