tisdag 9 juni 2015

Glutenfri Rulltårta

Bra recept när man ska servera rulltårtsbakelser på skolavslutningen och det finns barn som är allergiska/intoleranta. 

Ingredienser:
Glutenfri rulltårta
Glutenfri rulltårta
  • 4 st ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Valfri sylt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250°C.
Vispa ägg och socker så att det blir pösigt.
Sikta potatismjöl och bakpulver i en skål och vänd försiktigt ner det i äggblandningen.
Bred ut smeten på et bakpapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Vakta noga så att det inte bränns.
Stälp upp rulltårtan direkt på ett sockrat bakplåtspapper och låt långpannan ligga kvar över rulltårtan tills den svalnat helt. Då kan man enkelt dra bort bakplåtspappret.
Bred ut sylten på rulltårtan och rulla ihop. Låt stå i kylen ett par timmar innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar