söndag 10 maj 2015

Rabarberpaj

Rabarbersäsongen är här och då vi har tre stora stånd med rabarber och en liten frys blir det en hel del paj just nu vilket ingen i familjen klagar på.

Detta är ursprungligen ett recept på äpplepaj men jag har gjort om den till rabarberpaj och detta är den paj som vi oftast äter i vår familj. Det finns en ytterligare favorit men den tar lite längre tid att göra så oftast blir den denna då den går ganska snabbt att göra och är mycket god!


 ugnen 150-175 grader

Ingredienser:

  • ca 500 g färsk rabarber
  • ev smaksättning 1 tsk vaniljsocker el kanel
  • ev 1-2 msk strösocker/rörsockerströ
  • 1-2 tsk potatismjöl vid behov

Deg:

  • 1 12 - 2 dl havregryn
  • 1 12 dl vetemjöl
  • 12 -1  dl strösocker/rörsockerströ
  • 125 g smör
Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, ev smaksättning och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar