1 1/2 kilo | fläskkarré |
---|---|
5 klyftor | vitlök |
1 1/2 tsk | cayennepeppar |
1 msk | farinsocker |
1 1/2 msk | paprikapulver |
1 msk | flingsalt |
1 msk | spiskummin, stött |
1 msk | worcestersås |
---|---|
2 dl | ketchup |
1/2 dl | äppelcidervinäger |
1/2 tsk | tabasco |
1/2 dl | farinsocker |
2 krm | svartpeppar, nymald |
1/2 tsk | salt |
1. Stick i köttet med en gaffel (för att kryddorna
ska kunna ta sig in). Skala och finhacka vitlöken. Blanda med
paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och
gnid in köttet. Lägg i en ugnssäker form. Täck med plast. Låt stå ca 12
timmar i kylen. 2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar. 3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 min och låt sedan såsen kallna. 4. Pensla köttet 3–4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningstiden. Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar. |
---|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar