Vi har provat den till grillat kött, grillad fisk samt till buffén och den är alltid lika uppsakattad.
Våra barn vill inte alltid ha dressing på potatisen så jag brukar ta undan några rostade potatisar innan jag blandar dem i örtoljan
Ingredienser
- 1 kg färskpotatis (skrubbad)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- salt och svartpeppar
Örtolja
- 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
- rivet skal och juice av 1 citron
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 1 dl finriven parmesanost
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dela ev stora potatisar.
- Lägg potatisen i en långpanna. Blanda med olja och flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna något.
- Örtolja: Rör ihop ingredienserna till örtoljan. Blanda den med potatisen medan den fortfarande är varm. Smaka av med salt och peppar. Servera potatisen ljummen, gärna till grillat lamm men fungerar även bra till annat grillat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar