Äppeltosca

Ingredienser
5 portionerPajbotten:
- 100 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 krm bakpulver
Toscasmet:
- 75 g smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 1,5 msk vetemjöl
- 1,5 msk mjölk
- 1 dl blandade nötter, t ex valnötter och pistagemandel
- 1 dl solrosfrön eller pumpafrön
Fyllning:
- 4 äpplen, inte för hårda
Gör så här
- Ugn: 225º
- 35 minuter
Pajbotten
Smält fettet i en kastrull, låt det svalna lite. Rör ner sockret och mjölet blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter) och tryck upp den lite på kanten.Toscasmet
Smält fettet i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och mjölk och koka upp under omrörning tills det tjocknar. Blanda i nötter och frön.Fyllning
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fyll pajskalet "rågat".Häll toscasmeten över äpplena och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda tills äpplena är mjuka och toscatäcket känns knäckigt, 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar