Tänkte ge mig på följande som ett försök.
20 st
250 g mandelmassa
1,5 dl socker
2 äggvitor
Riv mandelmassan. Vispa ihop äggvitan och sockret lätt. Tillsätt mandelmassan och vispa ihop. Spritsa ut 20 kakor med en rund tyll på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180 gr varmluft i 12-13 min.
1 äggvita
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g smör
150 g mörk choklad
1 msk starkt kaffe
Vispa upp äggvita, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lite smör i taget och vispa i ca 10 min. Smält chokladen och låt den svalna. Rör ner chokladen och till sist kaffet. Känns smörkrämen för lös låt den stå en liten stund i kylen.
Bred på krämen på mandelbottnarna lite toppigt. Låt dem stå och bli kalla i kylen eller frysen.
150 g mörk choklad
1 msk matolja
Smält chokladen och rör ner oljan. Tag fram bisvierna ifrån kylen och doppa ner varje biskvi i chokladen så att det precis täcker smörkrämen. Vänd på dem och låt överflödig choklad rinna av lite snabbt och ställ sedan på ”tork”. När alla bisvier är täckta av choklad låt dem stelna i kylen en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar