måndag 16 april 2012

Ugnsbakad korv med örtstuvade morötter

Det här behöver du:

Recept för 4 personer

Ugnsbakad korv med tomat och prästost:
500 g korv
4 msk Dijonsenap
4 skalade tomater
70 g prästost eller annan gräddost

Persiljestuvade morötter:
300 g morötter i stavar
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 ½ dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 msk finhackade örter t.ex. persilja och timjan.
Så här gör du:

Ugnsbakad korv med tomat och prästost

Skär av ändarna av korven och dela i fyra bitar. Skär snitt nästan ända ner tvärsöver korvarna. Bred senap i snittena. Skär tomaterna i fyra klyftor. Tag ut tomatköttet. Nu återstår endast filén. Lägg en tomatfilé i varje snitt i korven. Skär prästosten i åtta bitar. Lägg en bit i varje skåra.
Lägg den fyllda falukorven i en ugnsfast form och grädda på 150 tills osten fått en gyllenbrun färg.

Persiljestuvade morötter

Blanchera morötterna tills de är mjuka. Smält smöret i en kastrull, rör sedan i vetemjöl. Tillsätt mjölk och grädde under vispning. Låt sjuda ca tio minuter, smaka av med salt och peppar. Tillsätt de blancherade morotsstavarna samt de finhackade örterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar