Det här behöver du:
- Recept för 4 personer
- Ugnsbakad korv med tomat och prästost:
- 500 g korv
- 4 msk Dijonsenap
- 4 skalade tomater
- 70 g prästost eller annan gräddost
- Persiljestuvade morötter:
- 300 g morötter i stavar
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 ½ dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- 2 msk finhackade örter t.ex. persilja och timjan.
Så här gör du:
Ugnsbakad korv med tomat och prästost
Skär av ändarna av korven och dela i fyra bitar. Skär snitt nästan ända ner tvärsöver korvarna. Bred senap i snittena. Skär tomaterna i fyra klyftor. Tag ut tomatköttet. Nu återstår endast filén. Lägg en tomatfilé i varje snitt i korven. Skär prästosten i åtta bitar. Lägg en bit i varje skåra.
Lägg den fyllda falukorven i en ugnsfast form och grädda på 150 tills osten fått en gyllenbrun färg.
Persiljestuvade morötter
Blanchera morötterna tills de är mjuka. Smält smöret i en kastrull, rör sedan i vetemjöl. Tillsätt mjölk och grädde under vispning. Låt sjuda ca tio minuter, smaka av med salt och peppar. Tillsätt de blancherade morotsstavarna samt de finhackade örterna
Ugnsbakad korv med tomat och prästost
Skär av ändarna av korven och dela i fyra bitar. Skär snitt nästan ända ner tvärsöver korvarna. Bred senap i snittena. Skär tomaterna i fyra klyftor. Tag ut tomatköttet. Nu återstår endast filén. Lägg en tomatfilé i varje snitt i korven. Skär prästosten i åtta bitar. Lägg en bit i varje skåra.
Lägg den fyllda falukorven i en ugnsfast form och grädda på 150 tills osten fått en gyllenbrun färg.
Persiljestuvade morötter
Blanchera morötterna tills de är mjuka. Smält smöret i en kastrull, rör sedan i vetemjöl. Tillsätt mjölk och grädde under vispning. Låt sjuda ca tio minuter, smaka av med salt och peppar. Tillsätt de blancherade morotsstavarna samt de finhackade örterna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar