måndag 19 juni 2017

Matjessill till midsommar

Matjessill hör midsommar till och för något år sedan hade Coop detta recept som blivit en favorit.

Matjessill med brynt smör och annat gott

Enkel pastasallad



En god och smakrik sallad som tack vare sina ingredienser passar utmärkt både till vardagsmiddagen, picknicken eller buffébordet. Pastasalladen med salami, fetaost och oliver smaksätts med nymalen svartpeppar och färsk basilika.

Ingredienser

  • 280 g pasta (valfri sort)
  • 100 g salami
  • 50 g marinerade soltorkade tomater
  • 150 g fetaost
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • 20 svarta oliver
  • nymalen svartpeppar
  • bröd 

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta, enligt förpackningens anvisning. Spola pastan i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Strimla salami. Grovhacka marinerade soltorkade tomater. Skär fetaost i mindre bitar. Blanda alla ingredienser med pastan i en stor skål.
  3. Tillsätt hackad färsk basilika och svarta oliver. Smaka av med nymalen svartpeppar.
  4. Servera med vinägrett och bröd.

torsdag 1 juni 2017

Små pajer på smördeg

Här är det perfekta och enkla tipset på små pajer. Perfekt till en buffé eller som en enkel förrätt. Jag fyllde mina med spenat, lök och västerbottenost
1 msk smör
1 rulle färdig smördeg (finns även glutenfritt alternativ i affären)
1 gul lök
70 g färsk bladspenat
3 ägg
0,5 dl mjölk eller grädde
75 g riven Västerbottenost
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj muffinsformen med smör.

2. Rulla ut smördegen och skär ut rundlar och tryck ut i muffinsformen.

3. Fräs löken i lite smör eller olja i en kastrull tills den blir mjuk. tillsätt spenaten och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan.

4. Vispa ihop ägg, mjölk, västerbottenost, peppar och salt. Blanda i spenat och lök.

5. Fyll formarna upp till 3/4 med fyllning.

6. Baka mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajerna fått fin färg.